Fotoshoot familie kleding

Welke kleding moet je aan tijdens een familie fotoshoot? In dit artikel geven we je enkele tips voor het kiezen van kleding tijdens een familie fotoshoot.

Hoi,

Wist je al dat Firat Fotografie de Beste Fotograaf is voor elke speciale gelegenheid. Of het nu gaat om een levendige familiefotoshoot of een professionele bedrijfsreportage, ik ben in staat om de ware emotie en schoonheid van elk moment te vangen.

Jouw verhaal op beeld
20 jaar ervaring
Creatief & meedenkend

Laat je het even weten als ik je ergens bij kunnen helpen?

Firat

Eigenaar, Firat Fotografie

Een familie fotoshoot kan een geweldige manier zijn om herinneringen vast te leggen en te koesteren voor de komende jaren. Het is een kans om samen te komen en te genieten van elkaars gezelschap terwijl er professionele foto’s van jullie worden gemaakt. Een belangrijk onderdeel van het maken van deze foto’s is het kiezen van de juiste kleding voor de hele familie. De kleding die jullie dragen kan voor een groot deel de foto en sfeer bepalen. In dit artikel geven we je enkele leuke ideeën voor de kleding tijdens een familie fotoshoot.

Kies een kleurenpalet voor een familie fotoshoot

Wanneer je een fotoshoot doet met de familie is het mooi om de kleding een beetje op elkaar af te stemmen. Kies bijvoorbeeld voor een kleurenpalet voor de kleding van de fotoshoot met een aantal kleuren die bij elkaar passen waar de familie zich aan moet houden. Zo creëer je meer een geheel op de foto waardoor jullie familie echt bij elkaar hoort. Afhankelijk van de locatie kun je bijvoorbeeld gaan voor allemaal blauw tinten, aardkleuren of een felle kleur kiezen die er echt uitspringt.

Kleding fotoshoot buiten

Vooral wanneer je een familie fotoshoot buiten doet is het slim om de kleding af te stemmen op de locatie en het seizoen. Niet alle kleding past namelijk bij elke locatie. Probeer met de kleding bij een familie fotoshoot in de natuur met kleur contrasten te werken. Wanneer jullie bijvoorbeeld een fotoshoot hebben in het bos kun je het beste geen groen kleuren aandoen omdat dit wegvalt tegen de bomen. Hierbij is het misschien leuk om te kiezen voor een contrast kleur zoals roze of blauw. Voor de kleding bij een fotoshoot op het strand kun je bijvoorbeeld kiezen voor zomerse, lichte kleuren. Daarnaast is het ook slim om rekening te houden met het seizoen. In de herfst kun je het beste warme kleuren dragen en in de lente en zomer juist lichte frisse kleuren.

Vermijd drukke printjes en grote logo’s op kleding bij een familieshoot

Je wilt natuurlijk dat de aandacht op de foto meteen naar jullie zelf gaat. Drukke printjes en grote logo’s kunnen erg afleiden op een foto en de aandacht wegtrekken, vooral wanneer iedereen een ander printje heeft. Probeer deze daarom zo veel mogelijk te vermijden of te beperken en stem dit met elkaar af. Natuurlijk is een printje soms wel leuk, maar doe het niet te veel, less is more.

Accessoires

Accessoires kunnen een outfit helemaal afmaken een een echte toevoeging zijn aan de foto. Neem bijvoorbeeld een leuke hoed mee, een mooie sjaal of een leuke bloemenkrans voor je dochter. Wissel deze accessoires af en creëer meer variatie in je foto’s. Je kunt ook persoonlijke accessoires mee nemen zoals een knuffel van je kind of een dierbaar aandenken om de foto nog persoonlijker te maken.

Werk met laagjes in je kleding voor een fotoshoot met de familie

Een andere manier om meer variatie te krijgen tijdens de familieshoot is door te werken met laagjes in je kleding. Trek verschillende laagjes aan, bijvoorbeeld een blazer, een bloesje of een jas. Deze kun je uit en aan doen, over je schouder hangen en afwisselen per foto. Bij een buitenshoot kan het weer natuurlijk ook veranderen en dan is het toch altijd handig als je een extra laagje bij hebt.

Draag waar jij je goed in voelt

Al deze tips zijn nutteloos wanneer jij je niet comfortabel voelt in je kleding. Tijdens een fotoshoot is het vooral belangrijk dat iedereen zich op zijn gemak en comfortabel kan voelen, want alleen zo ontstaan de mooiste foto’s. Kies dus altijd voor kleding waar je je goed in voelt. Draag je nooit hoge hakken of jurkjes? Doe dit dan ook niet tijdens een fotoshoot. Wanneer je je oncomfortabel voelt zal je dit meteen merken op de foto en zal je er achteraf mogelijk spijt van hebben.

Meer tips over de kleding bij een familie fotoshoot?

Wil jij graag een fotoshoot samen met jouw hele familie? Bij Firat Fotografie leg ik jullie familie vast zoals die echt is. Ik zorg ervoor dat jullie verhaal echt naar voren komt en dat jullie altijd iets moois hebben om op terug te kijken. Tijdens een familie fotoshoot vind ik het belangrijk dat iedereen zich comfortabel kan voelen in zijn kleding en op de locatie. We nemen altijd de tijd om elkaar wat beter te leren kennen tot dat iedereen zich op zijn gemak voelt. Plan direct een fotoshoot met je familie in, zodat we samen de mooiste herinneringen kunnen vastleggen.

Leg de mooiste herinneringen vast

Wil je mooie portretfoto’s van je kinderen of een fotoshoot met je vriendinnen? Of ben je op zoek naar een fotograaf die jouw werknemers/ werksfeer op een goede manier kan vastleggen? Leg de mooiste momenten vast zodat je hier altijd met trots op terug kunt kijken. Neem contact op en dan kunnen we samen de mogelijkheden bekijken.

Benieuwd naar wat ik allemaal heb gedaan?

Download de brochure en ontvang een sfeerimpressie van de fotoshoots

“Ik maak van foto’s en video’s die een verhaal vertellen. Mijn passie is om mensen op hun echts te fotograferen, zodat ze met trots aan de wereld kunnen laten zien wie ze zijn en waar ze voor staan.”

Vriendelijke groet,

Firat

Eigenaar, Firat Fotografie

Projecten

Ik heb al veel mooie momenten mogen vast leggen, zie hier een greep uit mijn voorgaande werk.

Herinneringen voor het leven

Wil jij een echt verhaal vertellen en jou mooiste herinneringen vastleggen?

Laat geen een moment voorbij schieten. Ik leg jou vast op beeld precies zoals je bent. We bespreken altijd samen al jou wensen en doelen om zo de mooiste foto’s te maken.