Fotoshoot familie kleding

Een familie fotoshoot kan een geweldige manier zijn om herinneringen vast te leggen en te koesteren voor de komende jaren. Het is een kans om samen te komen en te genieten van elkaars gezelschap terwijl er professionele foto’s van jullie worden gemaakt. Een belangrijk onderdeel van het maken van deze foto’s is het kiezen van de juiste kleding voor de hele familie. De kleding die jullie dragen kan voor een groot deel de foto en sfeer bepalen. In dit artikel geven we je enkele leuke ideeën voor de kleding tijdens een familie fotoshoot.

Kies een kleurenpalet voor een familie fotoshoot

Wanneer je een fotoshoot doet met de familie is het mooi om de kleding een beetje op elkaar af te stemmen. Kies bijvoorbeeld voor een kleurenpalet voor de kleding van de fotoshoot met een aantal kleuren die bij elkaar passen waar de familie zich aan moet houden. Zo creëer je meer een geheel op de foto waardoor jullie familie echt bij elkaar hoort. Afhankelijk van de locatie kun je bijvoorbeeld gaan voor allemaal blauw tinten, aardkleuren of een felle kleur kiezen die er echt uitspringt.

Kleding fotoshoot buiten

Vooral wanneer je een familie fotoshoot buiten doet is het slim om de kleding af te stemmen op de locatie en het seizoen. Niet alle kleding past namelijk bij elke locatie. Probeer met de kleding bij een familie fotoshoot in de natuur met kleur contrasten te werken. Wanneer jullie bijvoorbeeld een fotoshoot hebben in het bos kun je het beste geen groen kleuren aandoen omdat dit wegvalt tegen de bomen. Hierbij is het misschien leuk om te kiezen voor een contrast kleur zoals roze of blauw. Voor de kleding bij een fotoshoot op het strand kun je bijvoorbeeld kiezen voor zomerse, lichte kleuren. Daarnaast is het ook slim om rekening te houden met het seizoen. In de herfst kun je het beste warme kleuren dragen en in de lente en zomer juist lichte frisse kleuren.

Vermijd drukke printjes en grote logo’s op kleding bij een familieshoot

Je wilt natuurlijk dat de aandacht op de foto meteen naar jullie zelf gaat. Drukke printjes en grote logo’s kunnen erg afleiden op een foto en de aandacht wegtrekken, vooral wanneer iedereen een ander printje heeft. Probeer deze daarom zo veel mogelijk te vermijden of te beperken en stem dit met elkaar af. Natuurlijk is een printje soms wel leuk, maar doe het niet te veel, less is more.

Accessoires

Accessoires kunnen een outfit helemaal afmaken een een echte toevoeging zijn aan de foto. Neem bijvoorbeeld een leuke hoed mee, een mooie sjaal of een leuke bloemenkrans voor je dochter. Wissel deze accessoires af en creëer meer variatie in je foto’s. Je kunt ook persoonlijke accessoires mee nemen zoals een knuffel van je kind of een dierbaar aandenken om de foto nog persoonlijker te maken.

Werk met laagjes in je kleding voor een fotoshoot met de familie

Een andere manier om meer variatie te krijgen tijdens de familieshoot is door te werken met laagjes in je kleding. Trek verschillende laagjes aan, bijvoorbeeld een blazer, een bloesje of een jas. Deze kun je uit en aan doen, over je schouder hangen en afwisselen per foto. Bij een buitenshoot kan het weer natuurlijk ook veranderen en dan is het toch altijd handig als je een extra laagje bij hebt.

Draag waar jij je goed in voelt

Al deze tips zijn nutteloos wanneer jij je niet comfortabel voelt in je kleding. Tijdens een fotoshoot is het vooral belangrijk dat iedereen zich op zijn gemak en comfortabel kan voelen, want alleen zo ontstaan de mooiste foto’s. Kies dus altijd voor kleding waar je je goed in voelt. Draag je nooit hoge hakken of jurkjes? Doe dit dan ook niet tijdens een fotoshoot. Wanneer je je oncomfortabel voelt zal je dit meteen merken op de foto en zal je er achteraf mogelijk spijt van hebben.

Meer tips over de kleding bij een familie fotoshoot?

Wil jij graag een fotoshoot samen met jouw hele familie? Bij Firat Fotografie leg ik jullie familie vast zoals die echt is. Ik zorg ervoor dat jullie verhaal echt naar voren komt en dat jullie altijd iets moois hebben om op terug te kijken. Tijdens een familie fotoshoot vind ik het belangrijk dat iedereen zich comfortabel kan voelen in zijn kleding en op de locatie. We nemen altijd de tijd om elkaar wat beter te leren kennen tot dat iedereen zich op zijn gemak voelt. Plan direct een fotoshoot met je familie in, zodat we samen de mooiste herinneringen kunnen vastleggen.

Gezinsfoto laten maken cover

Gezinsfoto laten maken

Een professionele gezinsfoto laten maken, de perfecte manier om de mooiste herinneringen vast te leggen en voor altijd op terug te kunnen kijken.

Kleding fotoshoot gezin cover

Kleding fotoshoot gezin

Wil jij graag een fotoshoot doen met je gezin en weet je niet zo goed welke kleding iedereen hiervoor aan moet? In dit artikel geven we je onze kledingtips.

Fotoshoot familie kleding cover

Familiefoto laten maken

Wil jij graag een mooie familiefoto laten maken? Leg de meest bijzondere herinneringen vast zodat jullie hier voor altijd op terug kunnen kijken.

Fotoshoot ideeën buiten familie

Wil jij graag een fotoshoot buiten doen met je familie? In dit artikel geven we je enkele ideeën en tips voor een unieke fotoshoot buiten met je familie.

Familie fotoshoot kosten cover

Familie fotoshoot kosten

Benieuwd naar de kosten voor een fotoshoot met je familie? In dit artikel leggen we je uit met welke kosten jij rekening kunt houden voor een familieshoot.

Familie fotoshoot ideeën cover

Familie fotoshoot ideeën

Wil je graag een familie fotoshoot doen en ben je nog opzoek naar leuke ideeën? Wij geven je 5 ideeën voor een unieke en bijzondere familie fotoshoot.

Ga eens in de schoenen van je klant staan!

Door in de schoenen van je klant te staan, kun je ervaren wat ze zien, voelen en meemaken tijdens de fotoshoot.

Mensen maken een bedrijf

Dat klinkt logisch… Maar waarom staan er dan vaak foto’s van een kantoor op een homepage?

Een passende foto bij je bericht?

Met een goede persoonlijke beeldbank kun je snel het juiste beeld bij je post plaatsen.

Herinneringen voor het leven

Wil jij een echt verhaal vertellen en jou mooiste herinneringen vastleggen?

Laat geen een moment voorbij schieten. Ik leg jou vast op beeld precies zoals je bent. We bespreken altijd samen al jou wensen en doelen om zo de mooiste foto’s te maken.

Waarom Firat Fotografie?

Jij wilt natuurlijk de mooiste foto’s en bent opzoek naar een professionele fotograaf.
Door mijn jaren lange ervaring en creativiteit zorgen we er samen voor dat jouw verhaal echt wordt verteld.

Jouw verhaal op beeld

Welke emotie, boodschap of gevoel je ook wilt overbrengen, we kijken altijd samen naar jouw doelen zodat we echt gericht te werk kunnen gaan en het beste resultaat kunnen behalen.

20 jaar ervaring

Door mijn ruime kennis in de marketing en al mijn ervaringen in fotografie weet ik als geen ander hoe je een verhaal kan opbouwen en dit het beste kan door vertalen naar beeld of video.

Creatief & meedenkend

Iedereen is uniek en geen een fotoshoot is hetzelfde. Door gebruik van verschillende technieken en stijlen zorg ik dat elke foto uniek en creatief is. Ik denk altijd met je mee zodat we samen het mooiste resultaat kunnen vast leggen.

Benieuwd wat klanten over mij zeggen?

Ik heb al veel mensen mogen blij maken, bekijk hier wat voorgaande klanten over mij zeggen.

Firat heeft in onze eigen tuin prachtige foto’s geschoten van onze kinderen en het gezin. Tegelijk mooie portretfoto’s voor onszelf en een mooi collage voor aan de muur. Firat heeft een hele prettige en eigen manier om kinderen spontaan en toch authentiek vast te leggen. En bovenal uitstekende service en advies tot en met het verzorgen van prints voor aan de muur.
.

Laurens Schretlen

Firat heeft foto’s gemaakt voor mijn website en social media kanalen. De foto’s zijn heel erg mooi geworden en ik sta er op zoals ik ben. Ook fijn om verschillende mooie foto’s te hebben zodat je niet steeds overal dezelfde foto hoeft te gebruiken.

.

Lore Elzinga

Firat is het prototype van het “beminnelijke karakter” waar iedereen graag mee werkt. Hij is altijd positief, behulpzaam en meegaand. Hij is een getalenteerde creatieve fotograaf waardoor ik me helemaal op mijn gemak voelde. Ik ben super dankbaar dat ik met hem heb mogen werken.

.

Natalie Steenbruggen

Professionele fotografie

Jouw verhaal professioneel op beeld

Zoek jij een professionele fotograaf die jou verhaal echt vast legt en de mooiste foto’s maakt? Samen kijken we altijd naar jou wensen en wat jij wilt bereiken om zo do beste foto’s vast te leggen.