Zwart wit fotografie is een unieke manier van fotograferen. Je ziet zwart wit fotografie vaak bij kunst, maar het is ook een bijzondere manier om herinneringen vast te leggen met dierbaren. Hieronder vertellen we je meer over zwart wit fotografie.

Waarom zwart wit fotografie

Zwart wit fotografie heeft een tijdloze uitstraling en zorgt altijd voor een krachtig beeld. Door kleur te verwijderen, wordt de aandacht gevestigd op vormen, contrasten en emoties. Zwart wit foto's kunnen het onderwerp vastleggen en meer benadrukken zonder afleidingen. Hiermee kan je een verhaal beter overbrengen en de emotie echt goed naar voren laten komen. Fotografie in zwart wit kan vaak nostalgische gevoelens oproepen en hebben vaak een kunstzinnige uitstraling.

Zwart wit fotografie

Zwart wit portretfotografie

Een zwart wit fotografie portret heeft vaak een unieke en bijzondere uitstraling. Een zwart wit portretfoto is een van de meest pure vormen van een portret. Zwart wit portretfotografie laat een persoon echt zien zoals diegene echt is en het zorgt altijd voor een krachtig beeld.

Met een portretfoto in zwart wit kun je de emotie goed overbrengen en een echt verhaal vertellen. Vooral zwart wit fotografie met kinderen zorgt altijd voor een bijzonder beeld. Je kunt hiermee kinderen op de meest pure vorm vastleggen.

Fotografie in zwart wit, waar moet je op letten?

Bij fotografie in zwart wit kun je texturen en vormen goed naar voren laten komen. Daarnaast kun je erg goed werken met contrasten bij zwart wit foto’s. Het is bij zwart wit fotografie erg belangrijk om goed te kijken naar de compositie en het licht.

Bij het maken van zwart wit foto’s speel licht een belangrijke rol. Bij een zwart wit portretfoto kun je bijvoorbeeld kiezen voor zacht licht waardoor er geen harde schaduwen op het gezicht komen. Bij landschappen of stedelijke foto’s kan het juist mooi zijn om te werken met sterk zon licht waardoor er grote contrasten kunnen ontstaan op de foto.

Fotografie kunst zwart wit

Zwart wit fotografie is een vorm van kunst op de meest pure manier. Zwart wit fotokunst zorgt altijd voor een krachtig beeld in tegenstelling tot een kleurenfoto. Kunst fotografie in zwart wit geeft vaak een dramatisch effect en kan sneller gevoelens oproepen bij mensen. Zwart wit fotokunst maakt de foto krachtiger en kan verschillende elementen uit de foto goed benadrukken. Het minimalisme van zwart wit fotografie kunst dwingt de iemand om zich te concentreren op compositie, vormen en texturen, waardoor de nadruk komt te liggen op de kern van het onderwerp.

Make up voor zwart wit fotografie

Bij zwart wit fotografie heb je natuurlijk andere make-up nodig dan bij fotografie in kleur. De kleur van de make-up speelt namelijk geen rol bij zwart wit fotografie, maar de textuur en donkerheid wel. Donkere tinten voor ogen en lippen kunnen meer intensiteit toevoegen aan een zwart wit foto. Daarnaast kunnen contouring en highlighting diepte creëren in het gezicht. Zwart wit fotografie accentueert natuurlijke schoonheid waardoor het vaak mooi is om niet te veel gebruik te maken van make-up

Tips zwart wit fotografie

Zwart wit fotografie kan erg mooi en indrukwekkend zijn. We geven je nog enkele tips voor zwart wit fotografie:

  • Speel met contrasten
  • Maak gebruik van textuur en structuur
  • Fotografeer in kleur
  • Houd je ISO laag
  • Fotografeer in RAW

Opzoek naar een professionele zwart wit fotograaf?

Wil jij graag bijzondere zwart wit portretfoto’s van je kinderen laten maken?? Of ben je op zoek naar een professionele fotograaf voor zwart wit fotografie in Amsterdam? Bij Firat Fotografie zorg ik ervoor dat jij worden vastgelegd zoals je echt bent. Tijdens de fotoshoot zorgen we voor een ontspannen sfeer en leer ik jullie graag wat beter kennen. Jij kunt zelf een locatie kiezen die je mooi vind of die voor jullie bijzonder is. Ben je opzoek naar een professionele zwart wit portret fotograaf? Dan ben je bij mij aan het juiste adres. Vraag vrijblijvend een offerte aan.