Fotoshoot ideeën buiten familie

Wil jij graag een fotoshoot buiten doen met je familie? In dit artikel geven we je enkele ideeën en tips voor een fotoshoot buiten met je familie.

Het is mijn doel om foto’s te maken die een echt verhaal vertellen. Foto’s zijn de perfecte manier om verhalen en emoties over te brengen. Ik verdiep me altijd in jouw verhaal en elke fotoshoot die ik doe om zo een nog beter beeld te krijgen en echt het beste resultaat te behalen. Niet zomaar foto’s maken, maar mensen écht laten zien en de mooiste herinneringen vast leggen.

Een fotoshoot met je familie buiten is een unieke en bijzondere manier om de mooiste herinneringen vast te leggen. Buiten ontstaat er een ongedwongen sfeer, kinderen kunnen lekker spelen en zo ontstaan de meest spontane foto’s. Er zijn veel mogelijkheden voor een fotoshoot buiten en je kunt er alle kanten mee op. In dit artikel geven we je enkele ideeën en tips voor een fotoshoot buiten met je familie.

Fotoshoot familie buiten
Photographer: Firat Fotografie

Locatie ideeën voor een fotoshoot buiten met je familie

Voor een fotoshoot met je familie buiten is de locatie natuurlijk het belangrijkste. Je kunt kiezen voor een plek die bijzonder is voor jullie familie, of voor een unieke en mooie locatie. Er zijn talloze locaties te kiezen die allemaal zorgen voor bijzondere foto’s. Het is belangrijk om een locatie te kiezen waar iedereen zich op zijn gemak kan voelen. Vinden sommige familieleden het niet fijn om voor de camera te staan? Kies dan voor een locatie waar andere mensen niet onverwachts langs komen.

Enkele ideeën voor een locatie voor een familie fotoshoot buiten zijn:

  • Op het strand of in de duinen
  • In het bos
  • Stedelijke omgeving
  • In een bloemenveld
  • Picknick in het park

Houdt rekening met het seizoen

Het seizoen waarin je een fotoshoot met je familie buiten doet speelt ook een grote rol. Foto’s in de winter zullen er namelijk anders uitzien dan foto’s in de zomer. Bedenk daarom van de voren wanneer je de fotoshoot wilt doen en welke locatie daar bij past. In de lente en zomer is het strand natuurlijk een mooie plek, maar ook in de winter kan het unieke foto’s opleveren. In de herfst is het bos een bijzondere locatie om een fotoshoot met je familie te doen met de mooie herfst kleuren.

Ideeën voor weersomstandigheden tijdens een familie fotoshoot buiten

Wanneer je een familie fotoshoot gaat doen buiten krijg je natuurlijk te maken met verschillende weeromstandigheden. Je kunt van te voren nooit het weer bepalen en zo kan het zijn dat het op de dag van de fotoshoot ineens toch niet zo zonnig is of zelfs regent. Maak je hier geen zorgen om. Ook al is het niet zo zonnig, het natuurlijke licht van buiten zorgt altijd voor mooie foto’s. Maar ook wanneer het regent kun je hier een leuke toevoeging aan geven met paraplus, of gewoon in de regen spelen met de kinderen, wat zorgt voor de leukste en spontaanste momenten.

Fotoshoot ideeën buiten familie

Unieke foto’s tijdens de zonsopgang of zonsondergang

Ook de tijd waarop de fotoshoot plaats vindt kan een grote invloed zijn op hoe de foto’s eruit komen te zien. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om de fotoshoot gewoon overdag te doen, maar je kunt de fotoshoot bijvoorbeeld ook tijdens de zonsopgang of zonsondergang doen. De zonsondergang of opgang zorgen voor een mooie gouden gloed over de foto heen waardoor de foto heel warm en uniek wordt. Door te kiezen voor een bepaald tijdstip kun je de foto’s nog unieker en mooier maken.

Kleding ideeën voor een buiten fotoshoot met je familie

Wanneer je de locatie gekozen hebt is het ook belangrijk om na te denken over de kleding. Tijdens een fotoshoot met de hele familie is het slim op de kleding op elkaar en op de locatie af te stemmen. Kies bijvoorbeeld voor een kleurenpallet met een aantal kleuren waar iedereen zich aan moet houden die past bij de omgeving. Wanneer je bijvoorbeeld een fotoshoot in het bos het is het minder slim om groen aan te doen, omdat dit weg kan vallen. Wil je hier mee over lezen? Lees dan ons artikel met tips over kleding tijdens een familie fotoshoot.

Fotoshoot ideeën buiten met je familie bij Firat Fotografie

Wil jij graag een fotoshoot doen samen met je familie op een bijzonder buiten locatie? Bij Firat Fotografie leg ik de meest bijzondere momenten vast tijdens een fotoshoot met je de hele familie. Ik denk dan ook graag met jullie mee voor een uniek locatie die past bij jullie familie. Hebben jullie bijvoorbeeld een plek die bijzonder is voor jullie? Of hebben jullie altijd al eens een fotoshoot willen doen op het strand? Ik zorg ervoor dat geen een moment voorbij schiet en jullie deze herinneringen voor altijd vast hebben liggen op beeld.

Fotoshoot familie kleding

Fotoshoot familie kleding

Welke kleding moet je aan tijdens een familie fotoshoot? In dit artikel geven we je enkele tips voor het kiezen van kleding voor een familie fotoshoot.

Herinneringen voor het leven

Wil jij een echt verhaal vertellen en jou mooiste herinneringen vastleggen?

Laat geen een moment voorbij schieten. Ik leg jou vast op beeld precies zoals je bent. We bespreken altijd samen al jou wensen en doelen om zo de mooiste foto’s te maken.

Waarom Firat Fotografie?

Jij wilt natuurlijk de mooiste foto’s en bent opzoek naar een professionele fotograaf. Door mijn jaren lange ervaring en creativiteit zorgen we er samen voor dat jouw verhaal echt wordt verteld.

Jouw verhaal op beeld

Welke emotie, boodschap of gevoel je ook wilt overbrengen, we kijken altijd samen naar jouw doelen zodat we echt gericht te werk kunnen gaan en het beste resultaat kunnen behalen.

20 jaar ervaring

Door mijn ruime kennis in de marketing en al mijn ervaringen in fotografie weet ik als geen ander hoe je een verhaal kan opbouwen en dit het beste kan door vertalen naar beeld of video.

Creatief & meedenkend

Iedereen is uniek en geen een fotoshoot is hetzelfde. Door gebruik van verschillende technieken en stijlen zorg ik dat elke foto uniek en creatief is. Ik denk altijd met je mee zodat we samen het mooiste resultaat kunnen vast leggen.

Benieuwd wat klanten over mij zeggen?

Ik heb al veel mensen mogen blij maken, bekijk hier wat voorgaande klanten over mij zeggen.

Firat heeft in onze eigen tuin prachtige foto’s geschoten van onze kinderen en het gezin. Tegelijk mooie portretfoto’s voor onszelf en een mooi collage voor aan de muur. Firat heeft een hele prettige en eigen manier om kinderen spontaan en toch authentiek vast te leggen. En bovenal uitstekende service en advies tot en met het verzorgen van prints voor aan de muur.
.

Laurens Schretlen

Firat heeft foto’s gemaakt voor mijn website en social media kanalen. De foto’s zijn heel erg mooi geworden en ik sta er op zoals ik ben. Ook fijn om verschillende mooie foto’s te hebben zodat je niet steeds overal dezelfde foto hoeft te gebruiken.

.

Lore Elzinga

Firat is het prototype van het “beminnelijke karakter” waar iedereen graag mee werkt. Hij is altijd positief, behulpzaam en meegaand. Hij is een getalenteerde creatieve fotograaf waardoor ik me helemaal op mijn gemak voelde. Ik ben super dankbaar dat ik met hem heb mogen werken.

.

Natalie Steenbruggen

Professionele fotografie

Jouw verhaal professioneel op beeld

Zoek jij een professionele fotograaf die jou verhaal echt vast legt en de mooiste foto’s maakt? Samen kijken we altijd naar jou wensen en wat jij wilt bereiken om zo do beste foto’s vast te leggen.