Fotoshoot ideeën buiten familie

Wil jij graag een fotoshoot buiten doen met je familie? In dit artikel geven we je enkele ideeën en tips voor een unieke fotoshoot buiten met je familie.

Hoi,

Wist je al dat Firat Fotografie de Beste Fotograaf is voor elke speciale gelegenheid. Of het nu gaat om een levendige familiefotoshoot of een professionele bedrijfsreportage, ik ben in staat om de ware emotie en schoonheid van elk moment te vangen.

Jouw verhaal op beeld
20 jaar ervaring
Creatief & meedenkend

Laat je het even weten als ik je ergens bij kunnen helpen?

Firat

Eigenaar, Firat Fotografie

Een fotoshoot met je familie buiten is een unieke en bijzondere manier om de mooiste herinneringen vast te leggen. Buiten ontstaat er een ongedwongen sfeer, kinderen kunnen lekker spelen en de meest spontane foto’s ontstaan. Er zijn veel mogelijkheden voor een fotoshoot buiten en je kunt er alle kanten mee op. In dit artikel geven we je enkele familie fotoshoot ideeën voor buiten.

Locatie ideeën voor een familie fotoshoot buiten

Voor familie fotoshoot buiten is de locatie natuurlijk het belangrijkste. Je kunt kiezen voor een plek die bijzonder is voor jullie familie, of voor een unieke en mooie locatie. Er zijn talloze locaties te kiezen die allemaal zorgen voor bijzondere foto’s. Het is belangrijk om een locatie te kiezen waar iedereen zich op zijn gemak kan voelen. Vinden sommige familieleden het niet fijn om voor de camera te staan? Kies dan voor een locatie waar andere mensen niet onverwachts langs komen.

Enkele ideeën voor een locatie voor een familie fotoshoot buiten zijn:

  • Op het strand of in de duinen
  • In het bos
  • Stedelijke omgeving
  • In een bloemenveld
  • Picknick in het park
fotoshoot familie ideeën buiten

Houdt rekening met het seizoen

Het seizoen waarin je een fotoshoot met je familie buiten doet speelt ook een grote rol. Foto’s in de winter zullen er namelijk anders uitzien dan foto’s in de zomer. Bedenk daarom van de voren wanneer je de fotoshoot wilt doen en welke locatie daar bij past. In de lente en zomer is het strand natuurlijk een mooie plek, maar ook in de winter kan het unieke foto’s opleveren. In de herfst is het bos een bijzondere locatie om een fotoshoot met je familie te doen met de mooie herfst kleuren.

Herfst fotoshoot ideeën

Zoals hierboven al genoemd is de herst een mooi seizoen om een familie fotoshoot te doen. De bladen in de herfst geven prachtige kleuren en je kunt hier ook erg leuk gebruik van maken. Je kunt de bladeren omhoog gooien en de kinderen kunnen lekker spelen voor de meest spontane foto’s. Het licht inval door de bossen in de herfst kan ook magische foto’s opleveren.

Ideeën voor weersomstandigheden tijdens een familie fotoshoot buiten

Wanneer je een familie fotoshoot gaat doen buiten krijg je natuurlijk te maken met verschillende weeromstandigheden. Je kunt van te voren nooit het weer bepalen en zo kan het zijn dat het op de dag van de fotoshoot ineens toch niet zo zonnig is of zelfs regent. Maak je hier geen zorgen om. Ook al is het niet zo zonnig, het natuurlijke licht van buiten zorgt altijd voor mooie foto’s. Maar ook wanneer het regent kun je hier een leuke toevoeging aan geven met paraplus, of gewoon in de regen spelen met de kinderen, wat zorgt voor de leukste en spontaanste momenten.

Unieke foto’s tijdens de zonsopgang of zonsondergang

Ook de tijd waarop de fotoshoot plaats vindt kan een grote invloed zijn op hoe de foto’s eruit komen te zien. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om de fotoshoot gewoon overdag te doen, maar je kunt de fotoshoot bijvoorbeeld ook tijdens de zonsopgang of zonsondergang doen. De zonsondergang of opgang zorgen voor een mooie gouden gloed over de foto heen waardoor de foto heel warm en uniek wordt. Door te kiezen voor een bepaald tijdstip kun je de foto’s nog unieker en mooier maken.

Familie fotoshoot kleding ideeën buiten

Wanneer je de locatie gekozen hebt is het ook belangrijk om na te denken over de kleding. Tijdens een fotoshoot met de hele familie is het slim op de kleding op elkaar en op de locatie af te stemmen. Kies bijvoorbeeld voor een kleurenpallet met een aantal kleuren waar iedereen zich aan moet houden die past bij de omgeving. Wanneer je bijvoorbeeld een fotoshoot in het bos het is het minder slim om groen aan te doen, omdat dit weg kan vallen. Wil je hier mee over lezen? Lees dan ons artikel over kleding tijdens een familie fotoshoot.

Fotoshoot ideeën buiten met je familie bij Firat Fotografie

Wil jij graag een fotoshoot doen samen met je familie op een bijzonder buiten locatie? Bij Firat Fotografie leg ik de meest bijzondere momenten vast tijdens een fotoshoot met je de hele familie. Ik denk dan ook graag met jullie mee voor een uniek locatie die past bij jullie familie. Hebben jullie bijvoorbeeld een plek die bijzonder is voor jullie? Of hebben jullie altijd al eens een fotoshoot willen doen op het strand? Ik zorg ervoor dat geen een moment voorbij schiet en jullie deze herinneringen voor altijd vast hebben liggen op beeld. Plan direct een fotoshoot in, zodat we samen de mooiste familiefoto’s kunnen maken

Leg de mooiste herinneringen vast

Wil je mooie portretfoto’s van je kinderen of een fotoshoot met je vriendinnen? Of ben je op zoek naar een fotograaf die jouw werknemers/ werksfeer op een goede manier kan vastleggen? Leg de mooiste momenten vast zodat je hier altijd met trots op terug kunt kijken. Neem contact op en dan kunnen we samen de mogelijkheden bekijken.

Benieuwd naar wat ik allemaal heb gedaan?

Download de brochure en ontvang een sfeerimpressie van de fotoshoots

“Ik maak van foto’s en video’s die een verhaal vertellen. Mijn passie is om mensen op hun echts te fotograferen, zodat ze met trots aan de wereld kunnen laten zien wie ze zijn en waar ze voor staan.”

Vriendelijke groet,

Firat

Eigenaar, Firat Fotografie

Projecten

Ik heb al veel mooie momenten mogen vast leggen, zie hier een greep uit mijn voorgaande werk.

Herinneringen voor het leven

Wil jij een echt verhaal vertellen en jou mooiste herinneringen vastleggen?

Laat geen een moment voorbij schieten. Ik leg jou vast op beeld precies zoals je bent. We bespreken altijd samen al jou wensen en doelen om zo de mooiste foto’s te maken.