Een gezinsfotoshoot is een unieke en leuke manier om de mooiste momenten samen met je gezin vast te leggen. Tijdens een gezinsshoot maken jullie de leukste herinneringen waar jullie nog altijd met veel plezier op terug kunnen kijken. Elke gezinsshoot is anders en uniek. In dit artikel vertellen we je precies hoe jullie je het beste kunnen voorbereiden op een gezinsshoot.

gezinsfotoshoot

Gezinsfotoshoot kleding

Een gezinsfotoshoot begint natuurlijk al voorafgaand aan de fotoshoot met de kleding. Want wat moet iedereen aan? De kleding bij een gezinsshoot bepaald voor een groot deel de foto. Als eerst is het belangrijk dat iedereen zich comfortabel voelt in zijn of haar kleding. Alleen dan kunnen namelijk de mooiste foto’s ontstaan. Verder geven we nog een aantal tips zodat het beste gekleed zijn voor de fotoshoot.

Probeer een kleuren palet te kiezen waar iedereen zin aan houd. Dit ervoor dat de foto een geheel wordt en rustig overkomt. Probeer daarnaast drukke printjes en patronen te vermijden. Deze kunnen namelijk afleiden. Je kunt ook altijd verschillende outfits nemen of werken met laagjes of verschillende foto’s te creëren. In ons andere artikel geven we je meer tips voor de kleding tijdens een fotoshoot met je gezin.

Gezinsshoot buiten

Daarnaast speelt de locatie ook een belangrijke rol bij het maken van gezinsfoto’s. Er zijn verschillende mogelijkheden voorlocaties wanneer jij namelijk een fotoshoot wilt doen. Een optie is om een gezinsfotoshoot buiten te doen. Hierbij heb je de vrijheid om lekker te bewegen, verschillende plekken te ontdekken en de kinderen lekker te laten spelen. En je zou hebt misschien niet direct zeggen maar ook een gezinsfotoshoot buiten in de winter is een leuk idee. Een aantal voorbeeld locaties voor een gezinsshoot buiten zijn:

  • Gezinsfotoshoot in het bos
  • Gezinsfotoshoot op het strand
  • Gezinsshoot in de duinen
  • Gezinsshoot op de heide

Meer ideeën voor een gezinsfotoshoot buiten? Lees ze hier.

Gezinsshoot binnen

Naast een gezinsshoot buiten kun je natuurlijk ook kiezen voor een gezinsfotoshoot binnen. Dit kan een gezinsfotoshoot in de studio zijn maar ook een gezinsshoot aan huis. De fotograaf komt dan bij jullie langs voor een gezinsfotoshoot op locatie. Een gezinsshoot aan huis is erg bijzonder omdat het een locatie is die vaak veel herinneringen met zich mee brengt. Daarnaast voelt iedereen zich er meteen op zijn comfortabel en zullen er ook geen toeschouwers voorbij lopen.

Verschillende poses gezinsshoot

Wanneer je een fotoshoot met je gezin doet wil je natuurlijk een gevarieerde set aan foto’s hebben. Je kunt hiervoor werken met verschillende poses en combinaties. Probeer verschillende poses uit met het hele gezin maar laat bijvoorbeeld ook losse foto’s maken van je kinderen samen, of van papa of mama met alleen de kinderen.

Fotograaf gezinsfotoshoot

Daarnaast moet je natuurlijk opzoek gaan naar een fotograaf. Er zijn genoeg fotografen die mooie foto’s kunnen maken, maar het belangrijkste is dat jullie je op je gemak voelen bij de fotograaf. Probeer te bedenken wat voor soort foto’s jullie graag zouden willen en bekijk welke fotograaf hierbij zou passen.

Bij Firat fotografie leer ik jullie van te voren graag beter kennen, zodat ik jullie gezin vast kan leggen zoals die echt is. we zorgen samen voor een unieke gezinsfotoshoot die jullie familie echt naar voren brengt.

Gezinsshoot kosten

Wat kost dan een fotoshoot van je gezin? De kosten voor een gezinsfotoshoot zijn afhankelijk van een aantal factoren zoals de ervaring van de fotograaf, de locatie en reiskosten, de duur van de fotoshoot, het aantal foto’s en eventueel het aantal personen. Benieuwd naar de kosten voor een gezinsshoot bij Firat Fotografie? Bekijk hier al mijn pakketten.

Gezinsfotoshoot Amsterdam

Wil jij graag een leuke gezinsfotoshoot doen waar jullie voor altijd op terug kunnen kijken? Voor de meest persoonlijk en unieke foto’s ben je bij Firat Fotografie aan het juiste adres. Ik wil jullie verhaal echt leren kennen en overbrengen op beeld. Samen zorgen we voor een ontspannen sfeer zodat we de mooiste en meest spontane moment kunnen vastleggen. Mogelijkheden bespreken of even kennis maken? Vraag vrijblijvend een offerte aan.