Familiefoto laten maken

Wil jij graag een mooie familiefoto laten maken? Leg de meest bijzondere herinneringen vast zodat jullie hier voor altijd op terug kunnen kijken.

Hoi,

Wist je al dat Firat Fotografie de Beste Fotograaf is voor elke speciale gelegenheid. Of het nu gaat om een levendige familiefotoshoot of een professionele bedrijfsreportage, ik ben in staat om de ware emotie en schoonheid van elk moment te vangen.

Jouw verhaal op beeld
20 jaar ervaring
Creatief & meedenkend

Laat je het even weten als ik je ergens bij kunnen helpen?

Firat

Eigenaar, Firat Fotografie

Wil jij graag de mooiste familiefoto laten maken? En familiefoto is altijd een mooie herinnering waar je nog met veel plezier op terug kunt kijken. Er zijn veel verschillende manieren hoe je een familiefoto kan laten maken. Je kunt kiezen voor een fotoshoot op een bijzondere locatie of een familieshoot in een studio. Wanneer je een familiefoto wilt maken zijn er enkele dingen waar jij op moet letten. In dit artikel geven we je tips hoe je de mooiste familiefoto kan maken.

familiefoto laten maken

Familiefoto laten maken: De mooiste herinneringen

Vaak merken we pas achteraf dat we eigenlijk te weinig familiefoto’s hebben gemaakt. Voor dat je het weet zijn alle kinderen en kleinkinderen al weer opgegroeid en hebben jullie eigenlijk geen mooie foto samen met de hele familie. Een familiefoto is een bijzondere herinnering waar jullie nog altijd met veel trots op terug kunnen kijken. Maar hoe laat je nou leuke familiefoto’s maken waar iedereen ook nog goed opstaat? Lees hieronder de tips voor een familiefoto maken.

Familiefoto maken buiten

Heb jij een grote familie? Dan kan het lastig zijn om iedereen in een fotostudio te krijgen. Je kunt er dan ook voor kiezen om een familiefoto te maken buiten. Bij een familiefoto maken buiten kun je gebruik maken van natuurlijk licht en de omgeving. De belichting bij een familiefoto maken speelt een grote rol op de foto. Het is dus belangrijk om hier goed rekening mee te houden. Schijnt de zon erg fel? Probeer dan familiefoto’s te maken in de schaduw om harde schaduwen op de foto te voorkomen.

Ook het tijdstip is bepalend voor het licht van de foto. Bij zonsopgang of zonsondergang is de zon een stuk zachter en kan er op de foto ook een mooie gouden gloed ontstaan wat kan zorgen voor prachtige foto’s. Je kunt zelf een mooie locatie kiezen zoals het strand of in het bos. Of je kunt natuurlijk kiezen voor een plek die voor jullie bijzonder is zoals bij iemand thuis.

Kleding tips familiefoto maken

De kleding die iedereen aan heeft kan voor een groot deel de foto bepalen. Natuurlijk is het belangrijk dat iedereen zich comfortabel voelt in de kleding die die draagt. Wij geven je enkele kleding tips om de mooiste familiefoto te maken. Als eerste kun je het beste kiezen voor een kleuren pallet met een aantal kleuren waar de hele familie zich aan moet houden. Zo ontstaat er meer een geheel op de foto en zijn de kleuren goed op elkaar afgestemd. Probeer daarbij ook printjes of grote logo’s te vermijden. Deze kunnen misschien afleiden op de foto en je wilt natuurlijk dat de aandacht meteen naar jullie zelf gaat.

Daarnaast is het slim om ook rekening te houden met de omgeving. Kies je voor een fotoshoot op het strand dan trek je waarschijnlijk andere kleren aan dan wanneer je een fotoshoot bij iemand thuis doet. We hebben een artikel geschreven over de kleding tijdens een familie fotoshoot met daarin tips om een familiefoto te maken met de juiste kleding.

Familiefoto’s laten maken: Varieer met positionering

Om een mooi familiefoto te maken is het goed om zo veel mogelijk familiefoto’s te laten maken. Probeer daarnaast te spelen met de positionering en verschillende combinaties. Laat niet iedereen op een rij staan, maar laat bijvoorbeeld mensen zitten, hoger staan op een trap, of schuin achter elkaar staan. Dit zorgt ook meteen voor meer diepte en dynamiek in de foto. Daarnaast kun je ook verschillende combinaties uitproberen om zo een variatie aan verschillende foto’s te krijgen. Je kunt bijvoorbeeld familiefoto’s laten maken van opa en oma samen met de kinderen of kleinkinderen, alle kleinkinderen samen of alle gezinnen samen.

familiefoto's maken

Familiefoto’s maken met een ontspannen sfeer

De mooiste familiefoto’s ontstaan wanneer iedereen ontspannen is en zich op zijn gemak voelt. Veel mensen houden er niet van om voor de camera te staan. Het is dus belangrijk dat iedereen zich eerst comfortabel voelt wanneer je een familiefoto laat maken. Laat de kinderen bijvoorbeeld spelen tijdens de fotoshoot en maak ondertussen spontane foto’s. Lach met elkaar en maak vooral veel plezier. Zorg voor een ongedwongen en ontspannen sfeer zodat jullie de leukste herinneringen kunnen vastleggen.

Een familiefoto met een verhaal

Foto’s vertellen meer dan 1000 woorden. Door familiefoto’s te laten maken kunnen jullie goed jullie familieverhaal vastleggen en deze ook doorvertellen aan de volgende generaties. Hebben jullie bijvoorbeeld een bijzonder moment dat jullie samen hebben gedeeld of een grappige herinnering waar jullie nog vaak om lachen. Een unieke familiefoto laten maken is een bijzondere manier om deze momenten vast te leggen zodat jullie hier voor altijd op terug kunnen kijken.

Familiefoto laten maken kosten

Wat zijn de kosten van een familiefoto laten maken? De kosten van het laten maken van een familiefoto kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren. Ten eerste speelt de duur van de fotoshoot en het aantal foto’s mee. Hoe langer de fotoshoot duurt en hoe meer foto’s je wilt, hoe hoger de kosten. Daarnaast kunnen de kosten voor het laten maken van een familiefoto ook afhankelijk zijn van het aantal personen. Ook kan een fotograaf extra kosten rekenen voor het afdrukken van de foto’s en kun je vaak voor verschillende extra’s kiezen. De belangrijkste factor voor het bepalen van de kosten is de ervaring van de fotograaf. Wil je echt mooie en professionele familiefoto’s laten maken, dan zal je misschien iets meer moeten betalen voor de fotograaf. Maar uiteindelijk is een bijzondere familiefoto van onschatbare waarde. In ons andere artikel vertellen we je meer over de kosten van het laten maken van een familiefoto.

Familiefoto's maken tips

Als laatste geven we je nog enkele tips voor het maken van de mooiste familiefoto’s:

  • Zorg ervoor dat de achtergrond niet te veel afleid
  • Leg spontane momenten vast
  • Experimenteer met posities en licht
  • Gebruik props en accessoires voor een persoonlijk detail
  • Werk met laagjes in kleding of neem extra kleding mee
  • Probeer verschillende emoties en gezichtsuitdrukkingen
  • Kies voor een fotograaf waar je je op je gemak voelt
  • Geniet!

Familiefoto laten maken Amsterdam

Ben je opzoek naar een professionele fotograaf om de mooiste familiefoto’s laten maken? Bij Firat Fotografie leg ik jullie familie vast zoals die echt is en zorg ik ervoor dat jullie verhaal echt overkomt op beeld. Samen maken we er een ontspannen en ongedwongen fotoshoot van waar jullie samen de mooiste herinneringen maken en hier voor altijd met veel plezier op terug kunnen kijken. Jullie kunnen zelf een locatie kiezen die voor jullie misschien belangrijk is en waar iedereen zich op zijn gemak kan voelen. Plan direct een fotoshoot in zodat we samen de mooiste familiefoto’s kunnen maken.

Leg de mooiste herinneringen vast

Wil je mooie portretfoto’s van je kinderen of een fotoshoot met je vriendinnen? Of ben je op zoek naar een fotograaf die jouw werknemers/ werksfeer op een goede manier kan vastleggen? Leg de mooiste momenten vast zodat je hier altijd met trots op terug kunt kijken. Neem contact op en dan kunnen we samen de mogelijkheden bekijken.

Benieuwd naar wat ik allemaal heb gedaan?

Download de brochure en ontvang een sfeerimpressie van de fotoshoots

“Ik maak van foto’s en video’s die een verhaal vertellen. Mijn passie is om mensen op hun echts te fotograferen, zodat ze met trots aan de wereld kunnen laten zien wie ze zijn en waar ze voor staan.”

Vriendelijke groet,

Firat

Eigenaar, Firat Fotografie

Projecten

Ik heb al veel mooie momenten mogen vast leggen, zie hier een greep uit mijn voorgaande werk.

Herinneringen voor het leven

Wil jij een echt verhaal vertellen en jou mooiste herinneringen vastleggen?

Laat geen een moment voorbij schieten. Ik leg jou vast op beeld precies zoals je bent. We bespreken altijd samen al jou wensen en doelen om zo de mooiste foto’s te maken.