Familiefoto’s maken tips

Wil jij graag mooie familiefoto’s maken? Geen simpele kiekjes of een selfie van de familie maar een mooie, professionele familiefoto. In dit artikel geven we je verschillende tips voor het maken van de mooiste familiefoto’s waar jullie nog altijd met trots op terug kunnen kijken.

Het is mijn doel om foto’s te maken die een echt verhaal vertellen. Foto’s zijn de perfecte manier om verhalen en emoties over te brengen. Ik verdiep me altijd in jouw verhaal en elke fotoshoot die ik doe om zo een nog beter beeld te krijgen en echt het beste resultaat te behalen. Niet zomaar foto’s maken, maar mensen écht laten zien en de mooiste herinneringen vast leggen.

Vaak merken we pas achteraf dat we eigenlijk te weinig familiefoto’s hebben gemaakt. Voor dat je het weet zijn alle kinderen en kleinkinderen al weer opgegroeid en is er eigenlijk geen mooie foto met de hele familie. Een familiefoto is een bijzondere herinnering waar jullie nog altijd met veel trots op terug kunnen kijken. Maar hoe maak je nou een mooie familiefoto waar iedereen ook nog goed opstaat?

Familiefoto's maken

Ga naar buiten om familiefoto’s te maken!

Heb jij een grote familie? Dan kan het lastig zijn om iedereen in een fotostudio te krijgen. Kies daarom voor een mooie buiten locatie met natuurlijk daglicht. Licht speelt een grote rol op de foto, en het is dus belangrijk om hier ook goed rekening mee te houden. Schijnt de zon erg fel? Probeer dan in de schaduw te fotograferen om harde schaduwen op de foto te voorkomen. Ook het tijdstip is bepalend voor het licht van de foto. Bij zonsopgang of zonsondergang is de zon een stuk zachter en kan er op de foto ook een mooie gouden gloed ontstaan wat kan zorgen voor prachtige foto’s.

Kleding tips

De kleding die iedereen aan heeft kan voor een groot deel de foto bepalen. Natuurlijk is het belangrijk dat iedereen zich comfortabel voelt in de kleding die die draagt, maar er zijn wel een paar tips waar jij rekening mee kunt houden om de familiefoto nog mooier te laten worden. Kies bijvoorbeeld voor een kleuren pallet met een aantal kleuren waar de hele familie zich aan moet houden. Zo ontstaat er meer een geheel op de foto en zijn de kleuren goed op elkaar afgestemd. Probeer daarbij ook printjes of grote logo’s te vermijden. Deze kunnen misschien afleiden op de foto en je wilt natuurlijk dat de aandacht meteen naar jullie zelf gaat. We hebben een artikel geschreven over de juiste kleding tijdens een familie fotoshoot met daarin tips over hoe je jouw familiefoto’s nog mooier kunt maken met de juiste kleding.

Varieer met positionering

Om mooie familiefoto’s te maken is het goed om zo veel mogelijk foto’s te maken en te spelen met de positionering en verschillende combinaties. Laat niet iedereen op een rij staan, maar laat bijvoorbeeld mensen zitten, hoger staan op een trap, of schuin achter elkaar staan. Dit zorgt ook meteen voor meer diepte en dynamiek in de foto. Daarnaast kun je ook verschillende combinaties uitproberen om zo een variatie aan verschillende foto’s te krijgen. Bijvoorbeeld opa en oma samen met de kinderen of kleinkinderen, alle kleinkinderen samen of alle gezinnen samen.

Photographer: Firat Fotografie

Zorg voor een ontspannen sfeer bij het maken van familiefoto’s

De mooiste foto’s ontstaan wanneer iedereen ontspannen is en zich op zijn gemak voelt. Veel mensen houden er niet van om voor de camera te staan, dus het is belangrijk dat iedereen zich eerst comfortabel voelt. Laat de kinderen bijvoorbeeld spelen en maak ondertussen spontane foto’s. Lach met elkaar en maak vooral veel plezier. Zorg voor een ongedwongen en ontspannen sfeer zodat jullie de leukste herinneringen kunnen vastleggen.

Leg jullie verhaal vast op beeld

Foto’s vertellen meer dan 1000 woorden. Je kunt er heel goed jullie familie verhaal mee vastleggen en deze ook doorvertellen aan de volgende generaties. Hebben jullie bijvoorbeeld een bijzonder moment dat jullie samen hebben gedeeld of een grappige herinnering waar jullie nog vaak om lachen. Leg deze momenten vast zodat jullie hier voor altijd op terug kunnen kijken.

Laat de mooiste familiefoto’s maken door Firat Fotografie

Wil jij graag mooie en professionele familiefoto’s laten maken? Bij Firat Fotografie leg ik jullie familie vast zoals die echt is en zorg ik ervoor dat jullie verhaal echt overkomt op beeld. Samen maken we er een ontspannen en ongedwongen fotoshoot van waar jullie samen de mooiste herinneringen maken en hier voor altijd met veel plezier op terug kunnen kijken. Jullie kunnen zelf een locatie kiezen die voor jullie misschien belangrijk is en waar iedereen zich op zijn gemak kan voelen. Plan direct een fotoshoot in zodat we samen de mooiste familiefoto’s kunnen maken.

  • Jouw verhaal op beeld
  • Persoonlijk
  • Creatief en meedenkend

Fotoshoot ideeën buiten familie

Fotoshoot ideeën buiten familie

Wil jij graag een fotoshoot buiten doen met je familie? In dit artikel geven we je enkele ideeën en tips voor een fotoshoot buiten met je familie.

Fotoshoot familie kleding

Fotoshoot familie kleding

Welke kleding moet je aan tijdens een familie fotoshoot? In dit artikel geven we je enkele tips voor het kiezen van kleding voor een familie fotoshoot.

Herinneringen voor het leven

Wil jij een echt verhaal vertellen en jou mooiste herinneringen vastleggen?

Laat geen een moment voorbij schieten. Ik leg jou vast op beeld precies zoals je bent. We bespreken altijd samen al jou wensen en doelen om zo de mooiste foto’s te maken.

Waarom Firat Fotografie?

Jij wilt natuurlijk de mooiste foto’s en bent opzoek naar een professionele fotograaf. Door mijn jaren lange ervaring en creativiteit zorgen we er samen voor dat jouw verhaal echt wordt verteld.

Jouw verhaal op beeld

Welke emotie, boodschap of gevoel je ook wilt overbrengen, we kijken altijd samen naar jouw doelen zodat we echt gericht te werk kunnen gaan en het beste resultaat kunnen behalen.

20 jaar ervaring

Door mijn ruime kennis in de marketing en al mijn ervaringen in fotografie weet ik als geen ander hoe je een verhaal kan opbouwen en dit het beste kan door vertalen naar beeld of video.

Creatief & meedenkend

Iedereen is uniek en geen een fotoshoot is hetzelfde. Door gebruik van verschillende technieken en stijlen zorg ik dat elke foto uniek en creatief is. Ik denk altijd met je mee zodat we samen het mooiste resultaat kunnen vast leggen.

Benieuwd wat klanten over mij zeggen?

Ik heb al veel mensen mogen blij maken, bekijk hier wat voorgaande klanten over mij zeggen.

Firat heeft in onze eigen tuin prachtige foto’s geschoten van onze kinderen en het gezin. Tegelijk mooie portretfoto’s voor onszelf en een mooi collage voor aan de muur. Firat heeft een hele prettige en eigen manier om kinderen spontaan en toch authentiek vast te leggen. En bovenal uitstekende service en advies tot en met het verzorgen van prints voor aan de muur.
.

Laurens Schretlen

Firat heeft foto’s gemaakt voor mijn website en social media kanalen. De foto’s zijn heel erg mooi geworden en ik sta er op zoals ik ben. Ook fijn om verschillende mooie foto’s te hebben zodat je niet steeds overal dezelfde foto hoeft te gebruiken.

.

Lore Elzinga

Firat is het prototype van het “beminnelijke karakter” waar iedereen graag mee werkt. Hij is altijd positief, behulpzaam en meegaand. Hij is een getalenteerde creatieve fotograaf waardoor ik me helemaal op mijn gemak voelde. Ik ben super dankbaar dat ik met hem heb mogen werken.

.

Natalie Steenbruggen

Professionele fotografie

Jouw verhaal professioneel op beeld

Zoek jij een professionele fotograaf die jou verhaal echt vast legt en de mooiste foto’s maakt? Samen kijken we altijd naar jou wensen en wat jij wilt bereiken om zo do beste foto’s vast te leggen.